Waarom lid worden van LERC?

Eenvoudig. Omdat LERC gewoonweg top is!

Door lid te worden van LERC, word je automatisch lid van RedFed. Deze geven samen onderstaande voordelen:

  • Verzekering. Ieder lid is verzekerd voor lichamelijke ongevallen op training en tijdens de verplaatsing van en naar de trainingen. Daarnaast ben je verzekerd voor alle clubactiviteiten. Indien nodig neemt LERC bijkomende verzekeringen aan.
  • Kwaliteitsvolle trainingen. LERC beschikt over een uitgebreid trainerskorps. De trainers zitten op regelmatige basis samen om de trainingen op te volgen. LERC werkt ook met een jaarplanning. Er wordt dus doelgericht getraind. LERC stimuleert daarenboven de trainers om bijkomende sporttechnische opleidingen en bijscholingen te volgen.
  • Alle leden ontvangen het driemaandelijks lifesaving magazine ‘De Boei’. Een publicatie van RedFed boordevol informatie en bijdragen over de reddingssport, jeugdsport, redding, reanimatie, EHBO-technieken,…
  • Een leuke, ontspannende (inspannende)sfeer.
  • Een leerrijke omgeving waar iedereen van iedereen kan en wil leren.
  • RedFed-leden kunnen rekenen op een verminderd tarief voor de provinciale bijscholingen Redder (€30 i.p.v. €45). Op door de LERC- georganiseerde bijscholingen kunnen de LERC-leden rekenen op extra korting bovenop deze korting.
  • Ben je ingeschreven als competitief lid, dan kan je deelnemen aan alle Vlaamse reddingssportcompetities die de RedFed organiseert.
  • LERC zorgt voor het invullen van de nodige documenten om beroep te kunnen doen op een terugbetaling van (een deel) van het lidmaatschap door je ziekenfonds. Hiervoor dien je enkel de juiste documenten af te drukken (verschillende documenten per mutualiteit – je kan deze online vinden of opvragen bij je ziekenfonds) en ze te bezorgen aan de verantwoordelijke.
  • Reddingsdiploma’s worden gehomologeerd naar ‘International Certificates’. Hiermee kan men in het buitenland werken als redder.
  • En…. nog veel meer!!

 

Lidmaatschap

Wens je lid te worden, neem dan contact op met secretariaat@lerc.be.

Het lidmaatschapsseizoen loopt van 1 september tot 31 augustus van het volgend jaar. Vanaf 1 maart (tot 31 augustus) betaal je 50% van het inschrijvingsgeld.

Elk nieuw lid dient te voldoen aan de startcriteria. Je kan als nieuw lid gedurende maximum 3 weken de clubtrainingen uitproberen en de sfeer opsnuiven. Wanneer je na deze periode verder wil genieten van onze clubwerking, dien je je aan te sluiten. Dit doe je door een mail te sturen naar secretariaat@lerc.be en het lidgeld over te maken op het rekeningnummer van LERC (zie onder).

Als nieuw lid dien je ook een inlichtingsfiche in te vullen en een medisch attest te bezorgen. Deze ontvang je per mail en dien je zo snel mogelijk in orde te brengen. Je inschrijving en verzekering zijn pas in orde zodra wij deze documenten hebben.

 

Rekeningnummer:

IBAN: BE17 0017 9916 7821
Mededeling: lidgeld 2018-2019 + “naam”.

 

LERC vult ook graag de nodige documenten in om via jouw ziekenfonds een tegemoetkoming te krijgen. Deze documenten kan je opvragen bij jouw ziekenfonds!

 

Lidgelden 2018-2019

Competitielid: €220 (€200 vanaf het 2de lid)
Recreant: €130 (€110 vanaf het 2de lid)
Recreant (enkel dinsdag van 18u tot 19u): €90
Trainers (die deelnemen aan wedstrijden maar zelf niet trainen): €60
Trainers, officials en bestuurders: €15
Steunend lid: €5

Bij meerdere functies, geldt de hoogste lidmaatschapsbijdrage.

 

Liggelden openwatermateriaal 2018-2019

Openwatermateriaal kan tegen een kleine vergoeding opgeslagen worden in de containers aan de Plas.
Per ski bedraagt het liggeld €10. Per board €5.