Geschiedenis:

De Leuvense Reddingsclub – LERC – werd op 17 mei 1989 opgericht. LERC staat garant voor een echt sportclub waar iedereen zich thuis kan voelen. LERC wordt gekenmerkt door een hoop enthousiastelingen die de club in hun hart dragen.

LERC is verbonden aan de Vlaamse Reddingsfederatie vzw. Het is onze koepelfederatie. Meer info via http://www.redfed.be.

LERC is ook erkend en aangesloten bij de Leuvense Sportraad.

 

Contactadres:

Gemeenteplein 26
3010 Kessel-Lo
secretariaat@lerc.be

 

Samenstelling huidig bestuur:

Voorzitter: Albert Van Espen
Ondervoorzitter 1: Harald Vervaecke
Ondervoorzitter 2: Jeroen Cazier
Ondervoorzitter 3: Alexa Veller
Penningmeester: Patrick Florus
Secretaris: Devin Verreck
Leden bestuur: Roos Bleukx, Joni Ceusters, Natasja Laenen, Georges Volders

Aanbod:

Zwemmen. Méér zelfs: reddend zwemmen! Per week vinden er een aantal trainingen plaats. Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een trainingsstage(s).
Via de reddingssport proberen we onze leden verder te specialiseren in hun reddingsvaardigheden. Zowel op recreatief als op competitief niveau. De club heeft ook enkele docenten Hoger Redder in huis. Zij organiseren jaarlijks een cursus Hoger Redder. In het jaar nemen we deel aan verschillende wedstrijden die zowel in het zwembad als in open water doorgaan. Dit kan in België, maar er zijn ook wedstrijden in het buitenland. Iedereen is vrij om al dan niet deel te nemen aan de wedstrijden.

De LERC heeft een ‘competitiespirit’. De LERC is dan ook één van de sterkste clubs van België. Daarenboven heeft LERC enkele topatleten in huis. Iedereen kan er van iedereen leren!

Onze club is niet alleen sterk op het sportieve vlak. Ze staat ook garant voor veel gezellige momenten en groepssfeer bevorderende nevenactiviteiten zoals filmavonden, avondjes uit, funhockey, BBQ,…Ook hier weer: “Iedereen is welkom!”.

Om de clubkas te sponsoren, en zo de clubwerking mogelijk te houden organiseert de LERC jaarlijks een spaghettiavond, een wafelverkoop,… Hiervoor doen we beroep op de inzet van onze leden.

Ook het voorbije jaar kon je via stad Leuven weer kennismaken met het reddend zwemmen via een tofsportkamp. Hou zeker de website van stad Leuven in de gaten voor het aanbod. www.leuven.be/sportkampen